Gratulálok, méhen belüli...

2011.03.09. 12:00 - taradi

És, hogy mi a méhen belüli? Hát a képen látható bigyók. Ezek pedig (kintről befelé):

Petezsák, szikhólyag, embrió.

A fekete nagy paca (annyira nagy, hogy 2,08 cm), na az a petezsák. Nem, nem tudjuk, hogy mi az a petezsák, még nem találtuk meg a neten. Aki tudja, írja meg. Mindig csak annyit találtunk róla, hogy "itt látható a petezsák"...igen, ezt tudjuk, mert a mi képünkön is itt látható, csak épp azt nem tudjuk, hogy mi az.

 

Állítólag még azt sem látni, hogy a méh melyik részébe kezdett el beágyazódni ez a bigyó. De azt már tudom, hogy a sikeres be- ágyazódáshoz sok vizet kell inni. Mi ez, virág??? :)

Aztán a fekete paca közepén egy fehér karika látszik. Az a szikhólyag. Erről azért már többet tudunk, ez táplál, ebből lesz később a méhlepény.

 

És a fehér karika jobb oldalán van egy fehér dudor - az ott az embrió. Sajnos ilyenkor még nem látszik, hogy fiú vagy lány :)

A tegnapi vizsgálaton azt mondták 5 hetes és 6 napos. De akkor ma már 5 hetes és 7 napos, tehát 6 hetes? Gondolom, igen.

Állítólag most kb. 2 mm és így néz ki:

      vagy így:   

  

 

 

 

 

 

Mostanában elég sok ultrahangot csináltak rólam, amin mindig látszott "valami", azonban egy dolog nagyon más volt tegnap. Ennek a mostani valaminek dobog a szive! :)

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

linnaa 2011.03.12. 10:20:10

Tényleg olyan, mint egy gyémántgyűrű!

Egyelőre szerintem leginkább erre a maniókára hasonlít:
mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/91000/91898_cassava450.jpg

A képen a jobbra ;-)


süti beállítások módosítása