Befordult! - 33. hét

2011.09.16. 13:38 - taradi

Mármint nem úgy értendő, hogy depressziós lett. Szimplán fejfekvéses a kiscsaj, tehát felkészült a szülési pozícióra. És most már nagyon nagy (2,1 kg volt 3 napja), ha így halad, kb. 3,5 lesz születéskor. Bőven elég is lenne ekkora, majd folytatja a növögetést idekint. :)

A mozgások a növéssel párhuzamosan átalakultak. Korábban egy-egy rúgás volt, aztán megjelentek a duplázások (mintha váltott lábbal nyomulna), meg a zizegés (ezt el nem tudom képzelni, mi lehet). Aztán pár hete csuklik is, ütemesen egy helyen ugyanolyan erővel lüktet. Ez oly annyira állandósult, hogy minden nap vagy 10 perc csuklás befigyel. Szép lassan eltűntek a kisebb rúgások és helyette megjelent a "hömbölgés". Igen ez egy szakkifejezés :) (legalább is a családban) és azt jelzi, amikor nagy hullámzások közepette látványosan össze-vissza kitüremkedik a hasfalam. Na, most hogy már ilyen nagy, ezt nem mondanám kellemes érzésnek. Általában ez a koordinálatlan mozgásvihar azzal is jár, hogy alul a hólyagomat, fönt a gyomromat ugyanabban az időben préseli. Auuu.

A köldököm már tök kicsi, de azért még nem tűnt el teljesen, reméljük csak egyenesig jut, nem akar a végén kifordulni. Súlypontom erősen előre tolódott, az esetek többségében partravetett bálna vagyok. Ekkora hassal:

Lehet, hogy nem néz ki így képen nagyon nagynak, de mindenki elhiheti, hogy nagy! :)

 

 

Pár napja voltunk egy intenzív szülés-felkészítő tanfolyamon. Kicsit megilletődve jöttem el a végén, mert úgy tűnik, előbb-utóbb tényleg ki fog jönni belőlem ez a kis élien. A neve egyébként most már biztos, hogy Alíz (Lizi, Liza), ezen csak akkor változtatunk, ha fiú lesz!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása