Minipocak - 18. hét

2011.05.26. 13:46 - taradi

Ma kezdődik a 18. hét. Erre az időszakra ezeket szokták mondani: lassan elkezdi érezni a kismama a baba mozgását, az UH-n már lehet, hogy látszik, hogy fiú vagy lány, rohamosan el kezd nőni a pocak méret, elmúlnak a rosszullétek teljesen.

Na nézzük, mi hogy állunk:

1. Rosszullét és hányinger - na igen, múltkor túl nagy volt az arcom, nem mondhatom mégsem, hogy teljesen elmúlt a hányás. Most inkább olyan heti egy alakalomra állt be, ami érdekes benne, hogy eddig ez az 1-1 alkalom mindig szombat reggel volt :) A rosszullétek egyébként úgy alakultak át, hogy míg az elmúlt két hónapban 80% rosszullét, 20% elviselhető volt a napi arány, addig most: 30% rosszullét, 40% elviselhető, 30% egészen jól vagyok. (Ez ugye 100% egyben??)

2. UH-ra jövő héten megyünk, ha megmutatja magát, akkor talán lehet, hogy kiderül, hogy fiú vagy lány. Nem is tudom. Ilyenkor még tévedhet a szem, nem biztos, hogy jól látszik, úgyhogy én inkább nem szeretném látni, nem akarom, hogy elhiggyek valamit, aztán esetleg mégsem az. Inkább megvárnám a 6. havi UH-t, ahol már azért elég nagy valószínűséggel jól látszik minden...

3. Baba mozgásról nem tudok nyilatkozni. Mostanában volt olyan, hogy úgy éreztem, mintha úgy érezném, de nem tudom megmondani, hogy az volt-e, hiszen nem tudom, mit kéne éreznem :) Na majd nem sokára ez is egyértelműbb lesz. Megvárjuk :)

4. Pocak növekedés! Ez nem kérdés, hanem felkiáltás! Már kezd látszani. Szolid elhízásnak titulálhatnánk, de mégsem az, mert nem hurka nőtt a köldököm alá (ahogy rosszabb időszakokban), hanem egészen föntről kezdett el kiemelkedni a hasam. Nagyon vicces! :D És nagyon furcsa, hogy napról-napra nő :) Szűkülnek a gatyák és telítődik a szekrényem laza fölsőkkel :) Ezzel együtt a hízás is elindult, kb. két hét és elérem azt a súlyt, amiről februárban indultam (tehát visszajön a mínusz 4 kg).

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pantuful 2011.06.10. 02:04:45

juhuu, javuló tendencia! :))


süti beállítások módosítása